BIERBUZZ.BE

Bierbuzz 1.0

Bierbuzz is een concept dat van start is gegaan begin 2016. Het is niet toevallig dat dit unieke project toen van start ging. De foodtrucks en de streekbieren zijn beiden nog altijd in volle opmars. De Bierbuzz is de ideale combinatie van beiden. De vraag is er, nu zorgen wij voor het aanbod.

De passie voor streekbieren is de kiem van dit project. Daarom dat de samenwerking met Dominique Vanderstraeten die deze passie als het ware verpersoonlijkt. Het is prachtig om hem hierover te horen spreken. Dat wij met hem in zee kunnen gaan is op zich al een overwinning.

Het is voor brouwerijen heel belangrijk om je te profileren, want het aanbod van streekbieren in België is enorm. Wij willen de mensen helpen om het betere Belgische streekbier te leren ontdekken. De combinatie van creativiteit en handelsgeest zijn de pijlers van het project.

De bierbuzz wil mensen laten genieten van de lekkerste streekbieren die letterlijk in jullie achtertuin gebrouwen worden. Deze bieren worden door de grote commerciële brouwerijen wat buitenspel gezet op marketinggebied. We willen ‘onze’ streekbrouwerijen helpen om de drempel bij Westvlamingen wat kleiner te maken om te degusteren. Want dat doen we eigenlijk te weinig. We kiezen nog te vaak voor bekende of gekende bieren terwijl er heel wat toppers onze aandacht niet krijgen. Terwijl ze dit echt wel verdienen!

Belgen zijn erom gekend Bourgondiërs te zijn en van het leven te genieten. Eten en drinken zijn voor ons dus heel belangrijk. Ook in volle crisis blijft de Belg geld uitgeven aan eten en drinken. Maar om op voorhand een misverstand uit de wereld te helpen, dit is geen drankgelag. We richten ons op de bierliefhebbers, de genieters. Kwaliteit boven kwantiteit!

 

Formules:

De belangrijkste reden om bierbuzz aan te spreken is de tasting. Het kennismaken met de bieren in een aangename omgeving. Je moet je zelfs niet verplaatsen, de bierbuzz komt naar je toe. Met de verkeersveiligheid en alcoholcontroles in het achterhoofd is dit een belangrijke reden om dit te doen. Het proeven gaat gepaard met de uitbreide bespreking van de kwaliteiten en mogelijkheden van deze bieren. Met de expertise van de drankenmentor kan dit alleen maar slagen.

De bierbuzz zal u zeker terugvinden op tal van (jaar)markten en braderijen. Dit is een belangrijke manier om ons concept aan naambekendheid te laten winnen. En de drempel naar het proeven zo laag mogelijk te houden.

Ook voor bedrijfsfeestjes is bierbuzz een meerwaarde die een garantie is tot slagen! Samen met collega’s, klanten en leveranciers napraten met een biertje in een leuke sfeer. Brouwerijen kunnen de bus ook afhuren om een bier te lanceren of een evenement te helpen kleuren.

Maar ook familie is heel belangrijk! Daarom is er ook de mogelijkheid om bierbuzz te reserveren voor uw familiefeest, geboorte, verjaardag, communie, verloving, huwelijk of pensioen. De aanwezigheid van onze bus zal ervoor helpen zorgen dat er nog jaren over uw feest gesproken wordt!

Wat zal dat nu weer kosten en met hoeveel personen moeten we daarvoor zijn?

De bierbuzz verzorgt evenementen op maat, ook naar budget toe. Laat ons weten met hoeveel personen jullie zijn, welke uren u dit wil en wat uw budget is. Wij maken enkele voorstellen speciaal voor u. Minimum aantal personen is er niet maar u zal zeker begrijpen dat dat heeft wel invloed heeft op het budget.

 

Bierbuzz 2.0

Nu zijn we 3 jaar verder en we zijn klaar voor een kleine make-over. De Bierbuzz heeft nood aan een nieuw jasje. Begin mei zal dit met alle zorg aangebracht worden zodat we weer voor minimaal 2 jaar vertrokken zijn. We houden u nog wat in spanning over het nieuwe uiterlijk.

We verwelkomen ook enkele ‘nieuwe’ brouwerijen op de bierbuzz. We zullen heel wat nieuwe bieren kunnen presenteren, kom deze zeker eens proeven op 1 van de evenementen die we via facebook en de website zullen aankondigen. Ook een aantal nieuwe formules zijn nieuw.

Ten slotte wil ik nog heel wat mensen bedanken om ons te steunen in ons project. In 1e plaats de brouwerijen met wie we samenwerken. Zonder jullie duwtje in onze rug zou dit nooit kunnen lukken. Ook Dranken Pauwels voor de fantastische samenwerking in permanent service. Wat een prachig team. Ook onze webdesigner voor het prachtige werk zodat we jullie op de hoogte kunnen houden van onze avonturen. Speciaal ook dank aan Yves van garage Bartier te Bissegem voor alle grote en kleine herstellingen. Ook familie en vrienden voor de steun en de vele afwezigheden. Ten slotte ook jullie bierbuzzers. Zonder jullie kunnen we niet, we hopen dat we jullie nog veel kunnen laten genieten van onze pareltjes.

Bedankt voor alles en tot binnenkort!

Met smaakvolle groeten,

Wim Verstraete